7 Temmuz 2013 Pazar

Sarkuysan, İK Müdürü


                                         

Oğuz ERGÜNGÖR
Sarkuysan, İK Müdürü

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Meslek hayatının tamamını İnsan Kaynakları alanında geçirmiştir. Halen Sarkuysan A.Ş.’de İK Müdürü olarak çalışmaktadır.

Çalışanlarınızın motivasyonunu yükseltmek ve şirkete bağlılığını artırmak için yaptığınız uygulamalar nelerdir?
Çalışanlarımızın motivasyonlarını artırmak öncelikle uygulanan genel politikaların adil, eşitlikçi ve katılımcı olmaları ile ilgilidir. Sarkuysan, tamamı halka açık ve profesyonel yönetimin hakim olduğu bir yapıya sahiptir. Bu önemli bir avantajdır.
Çalışanlarımızın mesleki yetkinliklerini artırmanın yanında sosyal gelişimlerini, sportif ve sanatsal yeteneklerini de geliştirmeleri için programlar geliştiriyoruz. Örneğin 15 yılın üzerinde faaliyette bulunan ve çalışanlarımızdan oluşan Türk Müziği Koromuz var. Sürekli ders alarak konserler vermektedirler. Kadın çalışanlarımızın devam ettikleri pilates kursumuz var. Sporda masa tenisi takımımızla 1. ligde mücadele ediyoruz. Zaman zaman oluşan gruplarla dans ve folklor çalışmaları yapıyoruz. Öğle tatillerinde konferans salonumuzda canlı veya DVD’den müzik dinletilerimiz oluyor.      
Sarkuysan A.Ş. olarak insan kaynakları uygulamalarınızda gerçekleştirdiğiniz yenilikler, varsa örnek çalışmalarınız nelerdir?     
Şirketimizde iç iletişime önem veriyoruz. Bu çerçevede bültenler çıkarıyoruz. Örneğin son bir yıldır her sabah bütün personelimize mesai saati başlangıcında bilgisayar ortamında “Günaydın” bülteni gönderiyoruz. Bu bülten güzel sözler, moral yükseltici, cesaret ve ders verici hikayeler, şiirler içeriyor. Güzel bir çalışma oldu.
Sarkuysan’ın İK uygulamaları ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

İK uygulamalarımız, bu alanın bütün süreçlerini kapsıyor. Kurumsal iletişim de faaliyetlerimiz içinde önemli bir yer tutuyor.

Türkiye’de ilke imza attığınız yenilikler oldu mu? Öncü olduğunuz alanlar var mıdır?
Sarkuysan 1972 yılında Kapalıçarşı’da altın ticareti yapan bir grup esnafın hayalinden gerçeğe dönüşmüş, takriben 5000 ortaklı, tamamı halka açık bir halk kuruluşudur. Bu yapısı ile bir ‘ilk’tir. Bunun yanında ABD’de üretim yapan öncü bir kuruluştur.  
Ticari sorumluluklarınız kadar toplumsal sorumluluklarınızı da yerine getirebiliyor musunuz? Sosyal sorumluluk projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?
Toplumsal sorumluluk önemle üzerinde durduğumuz bir konudur. Bu konuda projeler geliştirip realize ediyoruz. Bu çerçevede Sarkuysan;
İstanbul’un Şişhane bölgesinde bulunan en görkemli yapılarından tarihi Frej Hanı restore ederek kültür mirasımıza, yaptırdığı Gebze’de “Sarkuysan Lisesi”, Darıca’da “Sarkuysan İlköğretim Okulu” ve yüksek öğrenim yapan öğrencilere verdiği karşılıksız burslar ile eğitime, Osmanlı mimarisi üslubunda yapılan Sarkuysan Camii ile diyanete, her yıl başında ayırdığı fonu bir sağlık kuruluşumuzun acil tıbbi cihaz gereksinimine tahsis ederek sağlığa, sıklıkla Avrupa Kupa Galipleri Kupasında ülkemizi başarı ile temsil eden Masa Tenisi Takımı ile spora, çalışanlarından meydana gelen Türk Müziği Korosu ile sanata, oluşturduğu orman ve ağaçlandırma alanları ile çevreye, alanında uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak ülkemiz tanıtımına katkıda bulunmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder