5 Temmuz 2013 Cuma

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ










Feyza Güngeviş kimdir?
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği – Genel Koordinatör
1976 İstanbul’da doğmuş, Eğitimde disiplinler arası sentezden yola çıkarak önce Tiyatro, devamında Turizm ve sonrasında Sosyoloji eğitimi almış, 20 yıllık profesyonel hayatında insan kaynakları, eğitim ve organizasyonel gelişim konularında uzmanlık kazanmış, bilime ve sanata aşık, soran, sorgulayan, farkındalığın mucizesine inanan, Atatürkçü, demokratik ve çalışan bir ailenin birey olmayı ve hayatının sorumluluklarını alarak yaşamayı önemseyen üç kuşak İstanbullu kızıdır.

1. 2013 yılına ait mevcut projeleriniz/ faaliyetlerinize ilişkin bilgi verebilir misiniz? Bu projelere ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? Kaç yılda tamamlanacağını öngörüyorsunuz? Projede neler var?
Üniversite öğrencilerimize destek verdiğimiz “Bir Işık da Siz Yakın”, ortaokul ve lise öğrencilerimize destek verdiğimiz “Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak” ve “Kardelenler” projelerimiz, Derneğimizin organizasyonel gelişim ve yönetimini sağlayacak olan Kurumsal Gelişim projemiz, gençlerimizi ve mezunlarımızı bir araya getirdiğimiz “Mentorluk” projemiz, gençlerimize vizyon katarak yurtdışına açılma imkanı sunduğumuz “Demokrasi” projemiz Anadolu’nun ışık görmemiş köşelerine kütüphane, giyecek, kırtasiye malzemesi ulaştırdığımız “Orada Bir Okul Var Uzakta” projemiz sadece sayabileceklerimden bazıları. Projelerimiz ÇYDD var olduğu sürece gelişerek ve kendini yenileyerek çağın gerekliliklerine uygun olarak devam edecektir.


2. Profesyonel çalışanlarınızın diğer sektör çalışanlarından daha farklı ve özel olması gerekiyor mu? Bu kişilerin motivasyonunu yükseltmek için yaptığınız  uygulamalar nelerdir?
Ekip arkadaşlarımız kesinlikle özel olması gerekiyor ve öyleler, çünkü sadece öğrencilerimize burs vermiyoruz, onların ikinci aileleri gibi seslendikleri zaman yanlarında oluyoruz. Bu sebepten ötürü biz ekibimize profesyonel gönüllüler diyoruz. İnsan kaynakları yönetimi uygulamalarımızda en çok ekip toplantıları, kişisel gelişim eğitimleri, yaşam koçluğu seansları ve doğum günü kutlamalarımıza yer veriyoruz. Bir de bence en önemlisi Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Aysel Çelikel başta olmak üzere burada ki tüm yöneticilerimizin kapıları daima tüm ekip arkadaşımıza açık çünkü önemsenmek en değerli motivasyondur.


  1. Sosyal sorumluluk denince ilk aklınıza ne geliyor?
Biz sosyal sorumluluk algısı güçlü bir derneğiz. Değer verdiğimiz ve ifade ettiğimiz tutarlı bir duruşumuz var. Stratejimizi vizyon, misyon ve değerlerimiz ışığında evrensel faydayı hedefleyerek oluşturuyoruz. Hepimiz bir bireyiz ve belli sorumluluklarımız var, eğitimini aldığımız, kendimize ve ailemize bakabildiğimiz, yaşamımızı sürdürebildiğimiz bu ülkeye de son derece borçluyuz ve çağdaş eğitim yoluyla bunu gerçekleştirmek için emek veriyoruz. Eğer bir şeyden iki tane var ise ihtiyaç sahibine vermek bence zorunluluk, imkanlarınızı ya da kaynak yaratma gücünüzü kendinize saklayamazsınız.


  1. Sizce gönüllülük nedir? Kişilere neler kazandırır?
Aslında bu konuyu en iyi ifade eden tüm şubelerimizle paylaştığımız “ÇYDD’de gönüllü olmak” eğitim sunumumuzdur. Eğitimimize göre gönüllülük; “Bireylerin, toplumsal sorumluluk anlayışıyla, çıkar gözetmeden, bilgi, zaman, beceri, deneyim ve kaynakları, kendi özgür iradeleriyle bir STÖ’nün amacı doğrultusunda kullanmalarıdır.” Bana göre ise, Derneğimize, kurulduğundan bu yana bizimle birlikte her gün dokuz altı yılmadan gelen ve inanılmaz önemli işlere imza atan gönüllülerimizin ta kendisidir gönüllülük.


  1. ÇYDD olarak gönüllü desteğini verimli kullanabiliyor musunuz? Gönüllülerin/ Üyelerin katkısı profesyonel ekibin çalışmasına uyumlu olarak tasarlanabiliyor mu?
     Gönüllülerimizin en güçlü oldukları yönlerini tespit ederek, karşılıklı görüşerek destek almayı önemsiyoruz. Profesyonel ekibimizde gönüllük ruhu ile çalıştığı için ve de gönüllülerimiz profesyonel iş kalitesinde paylaşımlarda bulundukları için ekip olarak yaşamlarına devam ediyorlar. Biz 14.500 gönüllüsü olan bir Dernek olarak bu konuya  “Gönüllü yönetimi” eğitimimizde yer vererek daima kaizen yaklaşımı ile davranmayı ilke ediniyoruz.

Sonuç olarak, bizler tüm yönetim kurulumuz ve ekip olarak değerli hocamız Prof. Dr. Türkan Saylan’ın ektiği mucize tohumunu şu an ki Genel Başkan’ımız Prof. Dr. Aysel Çelikel’in sayesinde dev bir çınar gibi hep birlikte büyüterek devam ettirmek için tüm gönlümüzle ve can–ı gönülden çabalıyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder