8 Mayıs 2013 Çarşamba

Burgan Bank - İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı - Levent Ergin - Raöportajı



    Levent Ergin Kimdir?

    Burgan Bank, İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı 

1990 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Sayın Ergin, 1994 yılında İstanbul Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamlamıştır. Eğitim sonrası Yapı Kredi Bankası’nda MT olarak iş hayatına başlamış, Gillette Türkiye ve Unilever Türkiye’de farklı görevlerde bulunduktan sonra, 1997 yılında Citibank’da çalışmaya başlamıştır. Bankanın yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarında İnsan Kaynakları fonksiyonlarında görev alan Sayın Ergin, 2003 yılında Citibank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna atanmıştır. Ekim 2012’den bu yana Burgan Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmalarına devam etmektedir.


1.    Bankacılık sektöründe çalışmanın avantajları veya getirdiği zorluklar nelerdir?
Bankacılık sektörü gayet dinamik ve sürekli bir şekilde ilgi, dikkat gerektiren bir sektördür. Diğer bütün sektörler gibi bankacılık sektörünün de birçok avantajı ve zorluğu vardır ancak işini seven insanlar için zevkli ve sürekli güncellenen alanlardan biridir. Kişilerin inovatif yönlerini ortaya çıkarmanın yanında enformasyon ve teknoloji alanındaki gelişmeleri çok yakından takip ettiği için bilgi birikimi açısından da gelişmiş insan kaynağı yaratmaya açıktır.

Bankacılık sektörü, kurumsal yapısıyla ve öğrenmeye açık kişilere oldukça geniş imkanlar sunmakta. Gerek şube gerekse de Genel Müdürlük kadrolarındaki görevler için, yedekleme planları çerçevesinde çalışanların gelişimi destekleniyor. Örneğin, Bankamızdaki kariyer haritaları kapsamında, açık pozisyonlarımıza yönelik kariyer duyuruları yayınlanmakta ve banka içinden aday seçimi ile yerleştirme yapılmaktadır. Kritik pozisyonların yedeklenmesi ve yüksek potansiyelli çalışanların gelişimi kapsamında Kariyer Havuzları oluşturuluyor. Bu tarz sistemler, kariyer geçişlerini daha sistematik ve şeffaf kıldığından, özellikle Y jenerasyonunun beklentilerine daha çok hitap etmekte ve Bankacılığa olan bakış açılarını olumlu yönde etkilemektedir.

2.    Çalışanlarınızın motivasyonunu yükseltmek ve şirkete bağlılığını artırmak için yaptığınız  uygulamalar nelerdir?
Şube ve Genel Müdürlük ekiplerini dinlemek ve ilettikleri konulara ilişkin çözüm üretebilmek adına sık sık ziyaret ederek çalışanlarımızla sohbet ediyoruz. İnsan Kaynakları ile ilgili konulardaki paylaşımlarına anlık olarak destek olmakla birlikte, diğer süreçlerle ilgili geribildirimleri de ilgili İş Kolları ile paylaşıyoruz.  Farklı bakış açılarını ortaya çıkarmak, motivasyon ve enerjiyi açığa çıkartmaya yönelik İnsan Kaynakları olarak özel dizayn ettiğimiz eğitim programlarını uygulamaya almaktayız.
Sosyal aktivitelere yönelik ise, Burgan Bank “Sosyal Hayat Kulübü”, tüm çalışanlarımıza yönelik sportif ve kültürel faaliyetlerin toplu veya bireysel olarak düzenlenmesi amacıyla aktif olarak çalışmaktadır.
 
3.    Burgan Bank ’ın  İK uygulamaları ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

İnsan Kaynakları, tüm finansal kurumlarda olduğu gibi Burgan Bank’ın da en önemli varlıkları arasında yer alır. Bu kapsamda Bankanın başarısı, işe alım, gelişim, bağlılık ve yüksek motivasyon sağlayan insan kaynakları politikaları ile yakın bir biçimde bağlantılıdır. İnsan Kaynakları uygulamalarımız da, Grubumuzun temel sorumluluklar çerçevesinde, işe alım, eğitim, kariyer ve performans yönetimi, ücretlendirme ve yan haklardan oluşmaktadır.

Hedefimiz;
  • Bankamıza eğitim düzeyi yüksek, yeniliklere ve değişime açık, değerlerimizi benimseyip      yaşatacak insan kaynağının kazandırılması,
  • Eğitimlerin banka içinde bir yatırım olarak değerlendirilmesini ve bankanın iş hedeflerini gerçekleştirmesinde rol almasını sağlamak,
  • Bankamızın strateji, iş hedefleri ve misyonu doğrultusunda çalışanların performansını artırmak  için gerekli olan gelişim desteğini vermektir.
4.    Kalite artırıcı bir strateji olarak dış kaynaklardan yararlanma durumunuz oluyor mu? Dış kaynak kullanımının sağladığı faydaları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Dış kaynakları, özellikle işe alım süreci başta olmak üzere farklı uygulamalarımız kapsamında kullanıyoruz. Bu sürecin, özellikle zaman kazancı ve ekibimizin eforunu daha farklı alanlarda efektif olarak kullanabilmek açılarından faydalı olduğunu düşünüyoruz.

5.    Bu sektörde çalışmak isteyenler kendilerine ne gibi yatırımlar yapmalı?
Banka sektöründe kariyer yapmak isteyen kişilere, Bankacılıktaki işleyişi birebir gözlemleyebilmeleri açısından mutlaka şube veya genel müdürlük birimlerinde staj yapmalarını önermekteyiz. Bankacılık ve finans sektörü ile ilgili üniversitelerde düzenlenen panel/seminerlere katılmaları da farklı konular hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacak ve Bankacılıkta kendilerine uygun iş alanını seçmelerine katkıda bulunacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder