12 Eylül 2013 Perşembe

Dünya'dan İK - Hayal İşler

HAYAL İŞLER

Hayalinizdeki işi nasıl bulursunuz?

“Zevkli bir iş bul ve hayatın boyunca asla çalışma” demiş Confucius. Bunun doğru olduğundan tam emin değilim, ama hayalindeki işler zorlasa bile, sevdiğin şeyleri yaptığın zaman hayat daha kolay oluyor.

Hayalindeki  Meslek Ne?

Bazılarımız büyümeye başladığımız zamandan itibaren yani çok küçükken ne yapmak istediğini bilir. Bazıları da ne yapmak istediğini bulmaya çalışır. Bazıları ise kariyer yapmaya çalışır, sonrasında hayatları tamamen farklı devam eder. Günümüzde kariyer seçeneklerinin çeşitliliğinin düşünülmesi oldukça önemlidir.
Sizler için hayalinizdeki ilgi çekici çok çeşitli meslekler görebilirsiniz:


·         Yolcu gemisinde komedyenlik
·         Jokey
·         Yardım için konser düzenleme
·         Durumu olmayan ailelere yardım
·         Macera seyahatlerinde çalışma
·         Seyir hattında, macera ve eğlence için çalışma
·         Serbest olarak yazarlık ve editörlük
·         Yunus terapi yerlerinde çalışma
·         Şarkıcılar için dansçılık
·         Dünya turuna çıkma ve gidemeyenler için değişik ve eğlenceli şeyler getirme
·         En iyi dövüş sanatlarını yapma
·         Oyun endüstrisi için çalışma
·         Safkan at yetiştiriciliği, eğitmeni ve yarışlar için hazırlanması






US Today Career center, çalışan insanlar ile hayallerindeki meslek hakkında bir röportaj gerçekleştirmiştir.  Normal kariyer seçeneklerinin dışında, diğer kariyer seçeneklerini bulabilirsiniz. Örneğin: Feng Shui uzmanı, göğüs cerrahı, patlayıcı uzmanı, ulusal hayvanat bahçesi baş veterineri, şarap üreticisi, profesyonel voleybolcu, paraşütçü ve Whitewater rehberi ve daha bir sürü denemeyi bile düşünmediğiniz kariyer seçenekleridir. Eğer şimdiye kadar sizinkinin ne olduğu hakkında bilgiye sahip değilseniz, en azından şimdi bunlar size bir ipucu verecektir.

Hayalimdeki Mesleği nasıl bulurum?

Görüldüğü gibi hayaller her türlü şekilde  ve büyüklükte  gelebilir  ve düşündüğümüzden daha çekicidirler. İlk aşamada, hayalinizdeki mesleğin ne olmasını istediğinize karar vermelisiniz, bunun için kariyer araştırması yapmalı ve bu bölümde çalışanlardan yardım almalısınız. Kariyer seçeneklerinin tercihinde yeteneklerinizin  ve deneyimlerinizin farkında olmalısınız. Kısa dönemli çalışma deneyimleri ve stajlar farklı pozisyonları tanımanıza yardımcı olacaktır.
Eğer amacınız doğrultusunda  yeni yeteneklerinizi geliştirmeye ihtiyacınız varsa, okul zamanına geri dönüp uygun eğitimi almayı düşünmelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder